Inspiratie op doen voor een route bij jou in de buurt of geen zin om zelf een route te maken? Lees in deze handleiding hoe je eenvoudig routes in de buurt kunt vinden op de website.

LET OP! Voor deze functionaliteit is minimaal het Routeplanner Silver abonnement vereist.

Inhoudsopgave

Routes in de Buurt - Bibliotheek

Bibliotheek openen

De RouteXpert Bibliotheek is zichtbaar zowel wanneer je ingelogd als uitgelogd bent.

• Ingelogd kan de bibliotheek worden geopend door op Bibliotheek te klikken in Routelab.
  • Uitgelogd kan de bibliotheek worden geopend door op Zoek routes te klikken.

Opstarten en instellen

Als je de RouteXpert bibliotheek hebt geopend, krijg je onderstaande balk te zien. Klik op de afbeelding om deze te vergroten en de details beter te zien.

1. Routes in de buurt: Als je de Bibliotheek opent, zie je eerst deze knop. Klik hierop om de Routes in de Buurt te activeren.
  2. Stop zoeken: Klaar met zoeken? Klik hier om direct terug te gaan naar de kaart.
  3. Reismodus: Filter op de reismodus van de route.
  4. Beoordeling: Filter op de beoordeling van de route.
  5. Land: Filter op het land waar de route doorheen loopt.
  6. Regio: Filter op de regio waar de route doorheen loopt. Deze optie is pas beschikbaar als een land is geselecteerd.
  7. RouteXpert: Filter hier op de maker van de route.
  8. Min Afstand: Geef hier aan wat de minimale afstand van de route moet zijn.
  9. Max Afstand: Geef hier aan wat de maximale afstand van de route moet zijn.
  10. Rondleiding: Het is zeker aanbevolen om even de rondleiding te bekijken. Hier word je in een aantal duidelijke stappen meegenomen door de mogelijkheden.

Routes vinden

Je hebt eventueel zoekfilters toegepast en bent klaar om naar een route te zoeken. Gebruik de zoekbalk of klik op de kaart om te starten met zoeken. Klik ook hier op de afbeelding om deze te vergroten en de details te kunnen zien.

1. Punt: Zie hier welk punt is geselecteerd. Bij meerdere punten kunnen je hier wisselen tussen de geplaatste punten.
  2. Start/Eind/Doorheen: Geef hier aan of de route in de buurt van het geplaatste punt moet starten, eindigen of er door heen moet gaan.
  3. Afstand: Geef hier aan hoe ver gezien mag worden als in de buurt. Pas de afstand aan en je zult zien dat cirkel rondom het geplaatste routepunt groter/kleiner wordt.
  4. Verwijderd: Klik hier om het geplaatste en geselecteerde punt weer van de kaart te verwijderen.
  5. Geplaatste punt: Zie hier je geplaatste punt.
  6. Route: Dit icoontje geeft een dat hier een route is dat aan jouw wensen voldoet.
  7. Meerdere routes: Zijn er op één plek meerdere routes, dan krijg je dit icoontje te zien. Klik erop om automatisch in te zoomen en de verschillende routes te bekijken.

Routes gebruiken

Je hebt een route gevonden en klikt deze aan. Je krijgt nu onderstaande scherm te zien.

1. Route: Hier zie je de eenvoudige track-lijn van de gekozen route.
  2. Sluiten: Klik op het kruisje om weer verder te kunnen zoeken.
  3. Bekijk route details: Wil je meer van de route zien, klik hier om een nieuw venster te openen met alle informatie over deze route.

1. Lijkt je deze route leuk, klik dan op Open route om de route te tonen in de Route viewer. LET OP! De route wordt enkel getoond, je kan deze nog niet bewerken of openen vanuit je eigen routelijst.
  2. Zie hier de opties voor de getoonde route. Klik op + Gebruik route om deze route toe te voegen aan jouw routelijst en eventueel aanpassingen te maken.

Routes in de Buurt - Bestaande route

Je bent een route aan het maken en hiervoor zoek je inspiratie. Door in de Routebewerker gebruik te maken van Routes in de Buurt kun je eenvoudig zien welke RouteXpert routes in de buurt van jouw route zijn.

Weet je niet hoe je een route kunt openen in de Routebewerker? Lees dan eerst Handleiding 'Een nieuwe route maken'

Start en stop met zoeken

Je opent het dropdown menu van de zijbalk in de Routebewerker en klikt op Routes in de Buurt om te beginnen.

1. Geef door middel van de schuifbalk een marge van speling mee om meer of minder resultaten te zien. Dit kan ook tijdens het zoeken worden aangepast.
  2. Klik op Vind routes om het zoeken te starten.
  3. Klik op Stop zoeken om weer de kaart met je eigen route te zien.

Gevonden route gebruiken

1. Klik op Bekijk route om in een nieuw venster alle informatie van de route te zien.
  2. Lijkt je deze route leuk, klik dan op Open route om de route te tonen in de Route viewer. LET OP! De route wordt enkel getoond, je kan deze nog niet bewerken of openen vanuit je eigen routelijst.
  3. Zie hier de opties voor de getoonde route. Klik op + Gebruik route om deze route toe te voegen aan jouw routelijst en eventueel aanpassingen te maken.

Wil je een route van de RouteXpert als inspiratie gebruiken? Maak dan vooral gebruik van de optie om meerdere routes te tonen in de Routebewerker. Lees in Handleiding 'Meerdere routes tonen en samenvoegen' hoe je dit kunt doen.