1. Vooraf:

De Google Maps toolkit is een krachtige opsomming van mogelijkheden om uw route aan te passen en te verbeteren. Om toegang te verkrijgen tot de Google Maps toolkit moet u eerst uw routekaart omzetten naar Google Maps. U doet dit door:

1.1. Te klikken op uw huidige routekaart

1.2. Vervolgens te klikken op 'Google Maps'

2. De Toolkit

Wanneer u op 'Toolkit' klikt verschijnt het volgende scherm:

Door op één van de toolkit functies te klikken wordt uw route aangepast. Op het moment dat u opnieuw de toolkit opent zal er een vinkje achter de functie komen te staan. Indien u liever toch niet wilt dat een functie wordt toegepast op uw route dan kunt u opnieuw op de functie klikken. Hierdoor verdwijnt het vinkje en gaat uw route terug naar de originele staat.

Hier volgt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die de Google Maps Toolkit voor uw route te biede heeft:

2.1 Weer

Wanneer u 'weer' aanklikt verschijnt de actuele weersverwachting die zich op uw route afspeeld. Deze weersverwachting wordt verstrekt door Google.

2.2 Snelweg vermijden

Wanneer u 'Snelweg vermijden' aanvinkt dan zal de huidige route worden omgezet naar een route die zo veel mogelijk van de snelweg probeert af te wijken. De alternatieve route zal meer over N-wegen rijden bijvoorbeeld.

2.3 Tolwegen vermijden

Door deze functionaliteit aan te vinken zal uw route proberen een alternatief te berekeken zonder dat u langs tolwegen hoeft te rijden. Zeker voor het plannen van een reis door Europa is deze functionaliteit erg handig.

2.4 Offroad

Als u hier op klikt zal Google Maps een rechte lijn trekken van routepunt A naar routepunt B. Met andere woorden, geen routecalculatie over wegen. Dan kunt u dus routepunten naast de weg plaatsen en offroad uw weg vinden door van routepunt naar routepunt te rijden.

3. Gold Toolkit functies

Gold membership geeft toegang tot een verschijdenheid aan extra functies op MyRoute-app. Zo ook functies binnen de Google Maps Toolkit. Als Gold User heeft u toegang tot de volgende extra functionaliteiten:

3.5 Uitbreiden

Uitbreiden verwijst naar het uitbreiden van het aantal routepunten op uw route. Een uitgebreidere route kan de ervaring tijdens het route rijden veel goed doen. Wanneer u 'uitbreiding' in uw toolkit aanklikt verschijnt het volgende venster:

Hier kunt u het aantal routepunten aangeven waarmee u uw route wilt uitbreiden (max 100 punten)

3.6 Verminderen

Verminderen is de tegenhanger van uitbreiden. Door deze functionaliteit bent u instaat om het aantal routepunten terug te dringen naar het door u gewenste aantal.

3.7 Optimaliseren

Traditioneel gezien wordt deze functionaliteit vaak gebruikt door bezorgdiensten. Wat optimaliseren doet is dat het de meest snelle (effiëciente) route berekend voor de door u opgegeven routepunten. Uw route wordt dus geoptimaliseerd en uw routepunten blijven tijdens dit proces behouden.

3.8 Omdraaien

Deze functionaliteit draait uw route om, waardoor het begin van uw route uw eindpunt wordt en het oude eindpunt uw beginpunt. Deze functie kan erg handig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld een route wilt plannen voor een terugrit.

4 Extra functionaliteiten binnen de Toolkit

Extra functionaliteiten zijn mogelijkheden die door al onze Toolkits uitvoerbaar zijn (Google Maps, TomTom en HERE).

4.9 Toon volledig

Door het klikken op 'Toon volledig' wordt uw scherm automatisch uitgezoomd tot het ideale voormaat om uw route te bezichtigen.

4.10 Vraag naar routepuntnaam

Door het aanvinken van deze functionaliteit krijgt u voortaan tijdens het plaatsen van een routepunt een pop-up venster met daarin de vraag hoe u uw nieuwe routepunt wilt gaan noemen. Mocht u toch nog de naam van een routepunt willen wijzigen zonder gebruik te maken van de 'vraag naar routepuntnaam', dan kunt u altijd nog op een routepunt klikken en klikken op 'Hernoemen'.

4.11 Routeberekening vergelijken met (Gold Users)

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om uw route (binnen uw huidige kaart)  te vergelijken met de routeberekening van een andere kaart. Wanneer u uw muisknop boven deze functie houdt dan verschijnen de overige 2 routekaarten van MyRoute-app. Wanneer u op één van deze kaarten klikt dan wordt de routecalculatie van deze kaart met uw huidige kaart vergeleken.

In dit voorbeeld klikken wij op TomTom. De vergelijking zal dus gaan tussen Google Maps en TomTom. Het resultaat is hieronder zichtbaar:

Zwarte lijn is uw originele route, groene lijn de calculatie van de andere kaart (TomTom)

Een goede tip tijdens het vergelijken van uw route met een andere navigatiekaart is dat de Toolkit functies die u aan heeft staan in één van de andere kaarten wordt overgebracht in de vergelijken met uw huidige route.

Bijvoorbeeld: U maakt uw route in Google Maps (zwarte lijn) > Vervolgens switcht u uw route om naar de TomTom kaart > U kiest in de Toolkit van de TomTom kaart bijvoorbeeld voor de functie 'Kronkelige route (groot)' > u switcht terug naar Google Maps en klikt op 'Routeberekening vergelijken met' en vervolgens op 'TomTom' > De groene lijn die nu verschijnt (TomTom) is aangepast om een kronkelige route te zijn vanwege de door u aangegeven Toolkit functie. Deze vorm van vergelijken kan erg nuttig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld functionaliteiten van andere Toolkits wilt gebruiken in uw eigen route.
Een tweede goede tip is dat u gelijktijdig de routecalculatie kunt vergelijken met 2 andere kaarten, dat is handig als er in een groep met Garmins en TomToms worden gereden.

Je kan bijvoorbeeld de route maken in de TomTom kaart (voor TomTom gebruikers), en vergelijken met de Here kaart (voor Garmin gebruikers), vervolgens kun je de route voor beide systemen hetzelfde maken door het aanpassen van de routepunten.