1. Vooraf:

De Google Maps toolkit is een krachtige opsomming van mogelijkheden om uw route aan te passen en te verbeteren. Om toegang te verkrijgen tot de Google Maps toolkit moet u eerst uw routekaart omzetten naar Google Maps.

1. Zorg dat hier "Google Maps" is geselecteerd

2. Klik hier om de Toolkit te openen

2. De Toolkit

Wanneer u op 'Toolkit' klikt verschijnt het volgende scherm:

Door op één van de toolkit functies te klikken wordt uw route aangepast. Op het moment dat u opnieuw de toolkit opent zal er een vinkje achter de functie komen te staan. Indien u liever toch niet wilt dat een functie wordt toegepast op uw route dan kunt u opnieuw op de functie klikken. Hierdoor verdwijnt het vinkje en gaat uw route terug naar de originele staat.

Hier volgt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die de Google Maps Toolkit voor uw route te bieden heeft:

1 Snelweg vermijden

Wanneer u 'Snelweg vermijden' aanvinkt dan zal de huidige route worden omgezet naar een route die zo veel mogelijk van de snelweg probeert af te wijken. De alternatieve route zal meer over N-wegen rijden bijvoorbeeld.

2 Tolwegen vermijden

Door deze functionaliteit aan te vinken zal uw route proberen een alternatief te berekenen zonder dat u langs tolwegen hoeft te rijden. Zeker voor het plannen van een reis door Europa is deze functionaliteit erg handig.

3 Offroad

Als u hier op klikt zal Google Maps een rechte lijn trekken van routepunt A naar routepunt B. Met andere woorden, geen routecalculatie over wegen. Dan kunt u dus routepunten naast de weg plaatsen en offroad uw weg vinden door van routepunt naar routepunt te rijden.

Gold Toolkit functies

Gold membership geeft toegang tot een verscheidenheid aan extra functies op MyRoute-app. Zo ook functies binnen de Google Maps Toolkit. Als Gold User heeft u toegang tot de volgende extra functionaliteiten:

4 Uitbreiden

Uitbreiden verwijst naar het uitbreiden van het aantal routepunten op uw route. Een uitgebreidere route kan de ervaring tijdens het route rijden veel goed doen. Wanneer u 'uitbreiding' in uw toolkit aanklikt verschijnt het volgende venster:

Hier kunt u het aantal routepunten aangeven waarmee u uw route wilt uitbreiden (max 100 punten)

5 Verminderen

Verminderen is de tegenhanger van uitbreiden. Door deze functionaliteit bent u instaat om het aantal routepunten terug te dringen naar het door u gewenste aantal.

6 Optimaliseren

Traditioneel gezien wordt deze functionaliteit vaak gebruikt door bezorgdiensten. Wat optimaliseren doet is dat het de meest snelle (efficiënte) route berekend voor de door u opgegeven routepunten. Uw route wordt dus geoptimaliseerd en uw routepunten blijven tijdens dit proces behouden.

7 Omdraaien

Deze functionaliteit draait uw route om, waardoor het begin van uw route uw eindpunt wordt en het oude eindpunt uw beginpunt. Deze functie kan erg handig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld een route wilt plannen voor een terugrit.

8 Splitsen

Wanneer u klikt op deze tool krijgt u de mogelijkheid om de route te splitsen in meerdere delen. Er wordt u een lijst van routepunten getoond. Door te klikken op een routepunt wordt dit het eindpunt van het ene deel en het beginpunt van het volgende deel.

8.1 Het standaard beginpunt (kan niet worden aangepast)

8.2 Op dit routepunt is geklikt om hem daarom te splitsen

8.3 Het groene deel is route 1 en het oranje deel is het tweede en laatste deel.

8.1 De naam van de gesplitste route deel 1

8.2 De naam van de gesplitste route deel 2

8.3 De route splitsen

9 Vergelijk route met

Hier kunt u uw route vergelijken met de berekening van een andere kaartendienst. De getoonde zwarte lijn is de originele berekening van uw route, de andere laat de berekening van de andere kaartendienst zien.

10 Toon volledig

Door het klikken op 'Toon volledig' wordt uw scherm automatisch uitgezoomd tot het ideale formaat om uw route te bezichtigen.

11 Vraag naar routepuntnaam

Door het aanvinken van deze functionaliteit krijgt u voortaan tijdens het plaatsen van een routepunt een pop-up venster met daarin de vraag hoe u uw nieuwe routepunt wilt gaan noemen. Mocht u toch nog de naam van een routepunt willen wijzigen zonder gebruik te maken van de 'vraag naar routepuntnaam', dan kunt u altijd nog op een routepunt klikken en klikken op 'Hernoemen'.

12 'Routepunt plaatsen'-knop

Door te klikken op deze knop verschijnt er een extra knop in beeld samen met een indicator waar het midden van het scherm is. Door op deze knop te klikken wordt er precies in het midden van uw scherm een routepunt geplaatst. Op deze manier kunt u heel precies een routepunt plaatsen. Dit is erg handig op apparaten met kleine beeldschermen zoals tablets en smartphones.

13 Transparantie routelijn

De routelijn loopt over wegen en daardoor ziet u soms niet hoe een bepaalde straat heet. Door hier de transparantie in te stellen is het mogelijk om dit soort informatie wel te zien.

1. Hoe hoger het percentage, hoe doorzichtiger de lijn. Op 0% is de lijn zwart terwijl de lijn bij 100% volledig doorzichtig is.