1. Vooraf

De HERE Toolkit wordt gebruikt binnen de HERE kaart. Dit kaart typen wordt voornamelijk gebruikt door Garmin en staat bekend om haar betrouwbaarheid. Verder staat de HERE kaart (en Toolkit) bekend om de mogelijkheid om seizoensgebonden afsluitingen in uw route te kunnen opnemen. Om gebruik te kunnen maken van de HERE Toolkit moet u eerst uw kaarttype omzetten naar HERE.

1. Zorg dat hier "HERE/Garmin" is geselecteerd

2. Klik hier om de Toolkit te openen

2 De Toolkit

Wanneer u op 'Toolkit' klikt (links van kaarttype) verschijnt het volgende venster:

Door op één van de toolkit functies te clicken wordt uw route aangepast. Op het moment dat u opnieuw de toolkit opent zal er een vinkje achter de functie komen te staan. Indien u liever toch niet wilt dat een functie wordt toegepast op uw route dan kunt u opnieuw op de functie clicken. Hierdoor verdwijnt het vinkje en gaat uw route terug naar de originele staat.

Hier volgt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die de HERE Toolkit voor uw route te biede heeft:

1 Vermijden

Door uw muis over 'Vermijden' te laten hangen verschijnt er een nieuwe window met mogelijke onderdelen die u liever wilt vermijden op uw route.

Wanneer u één van deze mogelijkheden aanvinkt zal HERE/Garmin proberen deze te vermijden op uw route.

2 Uitschakelen seizoensafsluitingen

Deze functionaliteit is uniek voor de HERE Toolkit. Wanneer u deze optie aanvinkt is het mogelijk voor uw route om door bergpassen uw route te plannen, óók als deze bergpassen tijdens het maken van de route zijn afgesloten voor verkeer! Google Maps en TomTom sturen u meestal met een omweg om deze wegonderdelen heen. Zolang deze functionaliteit aan staat in HERE zal u uw route op een gewone manier door bergpassen heen kunnen maken.

3 Offroad

Als u hier op klikt zal HERE/Garmin een rechte lijn trekken van routepunt A naar routepunt B. Met andere woorden, geen routecalculatie over wegen. Dan kunt u dus routepunten naast de weg plaatsen en offroad uw weg vinden door van routepunt naar routepunt te rijden.

4 Omdraaien

Deze functionaliteit draait uw route om, waardoor het begin van uw route uw eindpunt wordt en het oude eindpunt uw beginpunt. Deze functie kan erg handig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld een route wilt plannen voor een terugrit.

5 Splitsen

Wanneer u klikt op deze tool krijgt u de mogelijkheid om de route te splitsen in meerdere delen. Er wordt u een lijst van routepunten getoond. Door te klikken op een routepunt wordt dit het eindpunt van het ene deel en het beginpunt van het volgende deel.

5.1 Het standaard beginpunt (kan niet worden aangepast)

5.2 Op dit routepunt is geklikt om hem daarom te splitsen

5.3 Het groene deel is route 1 en het oranje deel is het tweede en laatste deel.

5.1 De naam van de gesplitste route deel 1

5.2 De naam van de gesplitste route deel 2

5.3 De route splitsen

6 Vergelijk route met

Hier kunt u uw route vergelijken met de berekening van een andere kaartendienst. De getoonde zwarte lijn is de originele berekening van uw route, de andere laat de berekening van de andere kaartendienst zien.

7 Toon volledig

Door het klikken op de optie 'Toon volledig' wordt uw scherm automatisch uitgezoomd tot het ideale formaat om uw route te bezichtigen.

8 Vraag naar routepuntnaam

Door het aanvinken van deze functionaliteit krijgt u voortaan tijdens het plaatsen van een routepunt een pop-up venster met daarin de vraag hoe u uw nieuwe routepunt wilt gaan noemen. Mocht u de naam van een routepunt willen wijzigen zonder gebruik te maken van de 'vraag naar routepuntnaam', dan kunt u altijd nog op een routepunt klikken en klikken op 'Hernoemen'.

9 'Routepunt plaatsen'-knop

Door te klikken op deze knop verschijnt er een extra knop in beeld samen met een indicator waar het midden van het scherm is. Door op deze knop te klikken wordt er precies in het midden van uw scherm een routepunt geplaatst. Op deze manier kunt u heel precies een routepunt plaatsen. Dit is erg handig op apparaten met kleine beeldschermen zoals tablets en smartphones.

10 Transparantie routelijn

De routelijn loopt over wegen en daardoor ziet u soms niet hoe een bepaalde straat heet. Door hier de transparantie in te stellen is het mogelijk om dit soort informatie wel te zien.

1. Hoe hoger het percentage, hoe doorzichtiger de lijn. Op 0% is de lijn zwart terwijl de lijn bij 100% volledig doorzichtig is.