1. Vooraf

De HERE Toolkit wordt gebruikt binnen de HERE kaart. Dit kaart typen wordt voornamelijk gebruikt door Garmin en staat bekend om haar betrouwbaarheid. Verder staat de HERE kaart (en Toolkit) bekend om de mogelijkheid om seizoensgebonden afsluitingen in uw route te kunnen opnemen. Om gebruik te kunnen maken van de HERE Toolkit moet u eerst uw kaarttype omzetten naar HERE. U doet dit door:

1.1 Te klikken op uw huidige kaarttype

1.2 Vervolgens te klikken op 'HERE'

Uw kaarttype is nu gewijzigd naar HERE.

2 De Toolkit

Wanneer u op 'Toolkit' klikt (links van kaarttype) verschijnt het volgende venster:

Door op één van de toolkit functies te clicken wordt uw route aangepast. Op het moment dat u opnieuw de toolkit opent zal er een vinkje achter de functie komen te staan. Indien u liever toch niet wilt dat een functie wordt toegepast op uw route dan kunt u opnieuw op de functie clicken. Hierdoor verdwijnt het vinkje en gaat uw route terug naar de originele staat.

Hier volgt een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden die de HERE Toolkit voor uw route te biede heeft:

2.1 Weer

Wanneer u 'weer' aanklikt verschijnt de actuele weersverwachting die zich op uw route afspeeld.

2.2 Offroad

Enabeling this feature causes your route to be drawn as a straight line from point A to point B. In other words the route calculation will not follow direct roads.

2.3 Vermijd Seizoensafsluitingen

Deze functionaliteit is uniek voor de HERE Toolkit. Wanneer u deze optie aanvinkt is het mogelijk voor uw route om door bergpassen uw route te plannen, óók als deze bergpassen tijdens het maken van de route zijn afgesloten voor verkeer! Google Maps en TomTom sturen u meestal met een omweg om deze wegonderdelen heen. Zolang deze functionaliteit aan staat in HERE zal u uw route op een gewone manier door bergpassen heen kunnen maken.

2.4 Omdraaien

Deze functionaliteit draait uw route om, waardoor het begin van uw route uw eindpunt wordt en het oude eindpunt uw beginpunt. Deze functie kan erg handig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld een route wilt plannen voor een terugrit.

3 Extra functionaliteiten binnen de Toolkit

Extra functionaliteiten zijn mogelijkheden die door al onze Toolkits uitvoerbaar zijn (Google Maps, TomTom en HERE).

3.5 Toon volledig

Door het klikken op de optie 'Toon volledig' wordt uw scherm automatisch uitgezoomd tot het ideale voormaat om uw route te bezichtigen.

3.6 Vraag naar routepuntnaam

Door het aanvinken van deze functionaliteit krijgt u voortaan tijdens het plaatsen van een routepunt een pop-up venster met daarin de vraag hoe u uw nieuwe routepunt wilt gaan noemen. Mocht u de naam van een routepunt willen wijzigen zonder gebruik te maken van de 'vraag naar routepuntnaam', dan kunt u altijd nog op een routepunt klikken en klikken op 'Hernoemen'.

3.7 Routecalculatie vergelijken met

Voor een uitgebreide uitleg over deze functionaliteit kunt u terecht bij onze handleiding over 'Routecalculatie vergelijken met'