Wanneer u tijdens het bewerken van uw route graag uw huidige route calculatie (bijvoorbeeld van Google Maps) wilt vergelijken met de calculatie van een andere kaart (bijvoorbeeld TomTom) dan kunt u gebruik maken van de optie 'Routeberekening vergelijken met' in uw Toolkit.

Deze functionaliteit maakt het mogelijk om uw route (binnen uw huidige kaart)  te vergelijken met de routeberekening van een andere kaart. Wanneer u uw muisknop boven deze functie houdt dan verschijnen de overige 2 routekaarten van MyRoute-app. Wanneer u op één van deze kaarten klikt dan wordt de routecalculatie van deze kaart met uw huidige kaart vergeleken.

1. Houdt uw muis over "Vergelijk route met".

2. Selecteer "Tom Tom" om uw route met de routeberekening van Tom Tom te vergelijken.

3. Selecteer "HERE" om uw route met de routeberekening van HERE (Garmin) te vergelijken.

In dit voorbeeld klikken wij op TomTom. De vergelijking zal dus gaan tussen Google Maps en TomTom. Het resultaat is hieronder zichtbaar:

1. U kunt zien dat Tom Tom hier een andere route kiest dan Google Maps

Zwarte lijn is uw originele route, rode lijn de calculatie van de andere kaart (TomTom)

Een goede tip tijdens het vergelijken van uw route met een andere navigatiekaart is dat de Toolkit functies die u aan heeft staan in één van de andere kaarten wordt overgebracht in de vergelijken met uw huidige route.

Bijvoorbeeld: U maakt uw route in Google Maps (zwarte lijn) > Vervolgens switcht u uw route om naar de TomTom kaart > U kiest in de Toolkit van de TomTom kaart bijvoorbeeld voor de functie 'Kronkelige route (groot)' > u switcht terug naar Google Maps en klikt op 'Routeberekening vergelijken met' en vervolgens op 'TomTom' > De groene lijn die nu verschijnt (TomTom) is aangepast om een kronkelige route te zijn vanwege de door u aangegeven Toolkit functie. Deze vorm van vergelijken kan erg nuttig zijn voor wanneer u bijvoorbeeld functionaliteiten van andere Toolkits wilt gebruiken in uw eigen route.
Een tweede goede tip is dat u gelijktijdig de routeberekening kunt vergelijken met 2 andere kaarten, dat is handig als er in een groep met Garmins en TomToms worden gereden.

Je kan bijvoorbeeld de route maken in de TomTom kaart (voor TomTom gebruikers), en vergelijken met de Here kaart (voor Garmin gebruikers), vervolgens kun je de route voor beide systemen hetzelfde maken door het aanpassen van de routepunten.