POI staat voor Points Of Interest. Dit zijn op uw kaart nuttige locaties zoals: tankstations, hotels, restaurants etc.  Via de kaart van MyRoute-app kunt u gemakkelijk POI's zoeken op uw kaart op basis van ons machtige POI database. Deze POI's kunnen vervolgens worden toegevoegd aan .gpx bestanden aangezien .gpx deze POI gegevens in het bestand kan opslaan.

Wij raden bij het gebruik van een route voor Garmin te kiezen voor het HERE kaart type.

Uitleg over het toevoegen van POI's  aan uw route

1. Open uw route en selecteer aan de linkerkant POI's zoeken. U krijgt het volgende overzicht te zien:

A= POI's zoeken

B= Kaart inzoomen om te laden. Dit houdt in dat POI's alleen zichtbaar kunnen zijn wanneer u voldoende bent ingezoomd op uw kaart. Wanneer u voldoende bent ingezoomd zal het embleem veranderen van blauw naar groen en de tekst 'selecteer POI's' verschijnt.

C = Het keuze menu voor POI categorieën. Selecteer hier welke type POI's u zichtbaar wil maken op uw kaart.

2. Selecteer het door u gewenste POI categorie en zoom uw kaart in om POI's zichtbaar te maken.

*Let op: wanneer u voldoende bent ingezoomd heeft de map enkele seconden nodig om de POI's in te laden. Wanneer u twijfeld of u voldoende ingezoomd bent om POI's te zien, controleer dit dan door te kijken of u het groene schermpje met 'selecteer POI's' ziet staan onder POI's zoeken.

3. Klik op een door u gewenste POI en selecteer 'Toevoegen'.

4. Het onderstaande scherm zal nu zichtbaar worden

Selecteer een naam voor uw POI, en klik vervolgens op het hokje van POI. Hierdoor wordt dit punt opgeslagen als een POI, waardoor uw navigatiesysteem deze ook als een POI kan herkennen.

*U kunt evenetueel een punt zowel als Routepunt & POI opslaan.

Uw POI (samen met iedere POI die u toevoegd zal links van uw route in de categorie 'POI's beheren' terug te vinden zijn.  U kunt ten alle tijden POI's verwijderen door in POI's beheren links van een POI op het zwarte kruis te klikken.

4. Exporteer uw route met POI's. Voor Garmin dient de route als .gpx (1.0 en 1.1 geschikt)  te worden opgeslagen. Voor een eventuele uitleg over het exporteren van een route met hulp van de MyRoute-app connector kunt u terecht bij de volgende handleiding:

Windows:

http://ondersteuning.myrouteapp.com/solution/articles/12000011818-17-handleiding-exporteren-windows

Mac:

http://ondersteuning.myrouteapp.com/solution/articles/12000011855-18-handleiding-exporteren-mac-os-x

Het gebruiken van uw POI's met uw Garmin apparaat

1. Importeer uw route met POI's zoals eerder vernoemd als .gpx bestand naar uw Garmin. Dit doet u door:

>Uw Garmin te verbinden met uw computer

>De route op uw computer te exporteren

>Vervolgens de ja selecteren bij 'route importeren naar reisplanner'

>Druk daarna op 'Importeren'

Uw route staat nu (inclusief POI's) op uw Garmin

2. Wij raden u aan om eerst (indien mogelijk) gebruik te maken van het track deel van uw .gpx bestand, aangezien deze accurater is. Een .gpx bestand heeft altijd zowel een route als een track bestand. Om het track bestand te gebruiken kunt u deze stappen volgen:.

>Ga naar apps en selecteer 'sporen'

>Selecteer uw route waar nu 'track' voor staat

>De route wordt geopend. Selecteer links op uw scherm de 'moersleutel' om settings toe te voegen

>Vink 'toon op kaart' aan, en druk op 'converteer reis'

>Selecteer 'begin tot einde' en geef eventueel een nieuwe naam aan  uw route

>Uw track is nu te gebruiken in uw reisplanner

3. Ga naar het apps menu en druk op 'reisplanner'

4. Selecteer de (track) route

5. Druk op 'ga'

6. Selecteer 'Begin'

7. Zorg dat 'hercalculeren uitstaat, en wacht tot de melding 'gereed voor navigatie' verschijnt en klik dan op start.

8. Uw POI's zullen nu zichtbaar zijn op uw route. Uw .gpx bestand herkend POI's waardoor u ook een geluid zult horen tijdens het benaderen van een POI op uw route.