POI staat voor Points Of Interest. Dit zijn op uw kaart nuttige locaties zoals: tankstations, hotels, restaurants etc.  Via de kaart van MyRoute-app kunt u gemakkelijk POI's zoeken op uw kaart op basis van ons machtige POI database. POI's toevoegen via TomTom MyDrive is op dit moment alleen mogelijk via het .ov2 bestandtype. Bestanden van .ov2 zijn een opsomming van de door u geselecteerde POI's in uw route. Daadwerkelijke routepunten worden hierbij buiten de beschouwing gehouden.

Wij raden u om de TomTom kaart te gebruiken voor het volgende proces.

Stappen om POI's toevoegen aan uw route:

1. Open uw route en selecteer aan de linkerkant POI's zoeken. U krijgt het volgende overzicht te zien:

A= POI's zoeken

B= Kaart inzoomen om te laden. Dit houdt in dat POI's alleen zichtbaar kunnen zijn wanneer u voldoende bent ingezoomd op uw kaart. Wanneer u voldoende bent ingezoomd zal het embleem veranderen van blauw naar groen en de tekst 'selecteer POI's' verschijnt.

C = Het keuze menu voor POI categorieën. Selecteer hier welke type POI's u zichtbaar wil maken op uw kaart.

2. Selecteer het door u gewenste POI categorie en zoom uw kaart in om POI's zichtbaar te maken.

*Let op: wanneer u voldoende bent ingezoomd heeft de map enkele seconden nodig om de POI's in te laden. Wanneer u twijfeld of u voldoende ingezoomd bent om POI's te zien, controleer dit dan door te kijken of u het groene schermpje met 'selecteer POI's' ziet staan onder POI's zoeken.

3. Klik op een door u gewenste POI en selecteer 'Toevoegen'.

4. Het onderstaande scherm zal nu zichtbaar worden

Selecteer een naam voor uw POI, en klik vervolgens op het hokje van POI. Hierdoor wordt dit punt opgeslagen als een POI, waardoor uw navigatiesysteem deze ook als een POI kan herkennen.

*U kunt evenetueel een punt zowel als Routepunt & POI opslaan. Echter gaan wij in deze handleiding straks aan de slag met het .ov2 bestanden. Deze bestanden bevatten alleen POI's en geen routepunten.

Uw POI (samen met iedere POI die u toevoegd zal links van uw route in de categorie 'POI's beheren' terug te vinden zijn.  U kunt ten alle tijden POI's verwijderen door in POI's beheren links van een POI op het zwarte kruis te klikken.

Stappen voor het opslaan van uw POI's via TomTom MyDrive

1. Voordat u begint dient u al een account aangemaakt te hebben bij TomTom MyDrive

2. Maak via je smartphone (of tablet) een Internetverbinding voor je Rider

3. Open op MyRoute-app de route met POI's

4. Kies rechtsboven voor ‘Opslaan als’ en dan helemaal onder voor ‘TomTom MyDrive (bèta)’;

5. Vul bovenin je MyDrive email adres in en daaronder je MyDrive wachtwoord;

6. Kies voor POI-export: ov2(POI)

7. Uw .ov2 bestand met daarin al de POI's van uw route is nu via MyDrive opgeslagen

Stappen voor het openen van uw POI's

1. Start uw TomTom, klik op ‘menu’, daarna ‘Mijn plaatsen’, klik op het POI-bestand;

2. Klik een voor een op de POI’s, klik op de 3 puntjes, klik op ‘Voeg plaats toe’;

3. U kunt eventueel de naam aanpassen en daarna rechtsonder op ‘Voeg toe’ klikken;

4 . De POI is nu met naam en icoontje toegevoegd in de kaart van je TomTom;