Vooraf:

Groepen stellen gebruikers in staat om op een interactieve manier gezamenlijk gebruik te kunnen maken van MyRoute-app. Leden van groepen kunnen met elkaar binnen de groep communiceren, en routes/tracks uitwisselen. 


1.Een nieuwe groep aanmaken



Aan de linkerzijde van uw scherm vindt u het tabblad 'Groepen'. Door dit tabblad te selecteren verschijnt er een overzicht van uw (mogelijke) huidige groepen, en de mogelijkheid om een eigen groep aan te maken. Click op 'Groep aanmaken' om uw eigen groep te creëren:




Het volgende pop-up scherm zal vervolgens verschijnen:



Onder 'Hoe noem je de groep' kunt u een naam kiezen voor uw groep. Vervolgens kunt u de privacy settings van uw groep aanpassen in de sectie hieronder.


Vervolgens zal uw groep worden aangemaakt. Uw scherm zal er als volgt uit komen te zien:



2. Berichten

In deze sectie kunnen leden van de groep een bericht plaatsen. Dit bericht is leesbaar voor leden binnen de groep


3. Tijdlijn

Op de groepstijdlijn zullen tracks gemaakt met de MyRoute mobiele app van verschillende leden verschijnen.


4. Routes

Hier kunnen leden in een gezamenlijke groepsfolder routes uploaden. Voor meer informatie over het uploaden van routes, raadpleeg het spelregels gedeelte (6.) van uw groep. 


5. Leden

In dit onderdeel staan de leden van uw groep genoteerd. Indien u leden wenst toe te voegen aan de groep moet u 'Uitnodigen' selecteren. U kunt vervolgens de naam of mailadres van het gewenste nieuwe lid invullen.


6. Spelregels

Spelregels kunnen beschouwt worden als een bundel van de verschillende aantal regels die binnen een groep gelden. In Spelregels staat weergegeven welke rechten en restricties worden verleend aan bepaalde groepsleden. 


7. Delen

Hiermee kunt u uw groep delen via: Twitter, Facebook, Mail of URL


8. Groep bewerken

Als beheerder van een groep heeft u toegang tot het bewerken van groepseigenschappen. Zo kunt u onder andere: de groepsafbeelding aanpassen, de groepsomschrijving aanpassen en de privacy van de groep aanpassen (open of gesloten groep). 


9. Verlaten

Door 'Verlaten' te selecteren zal u de groep verlaten. Als beheerder van een groep dient u echter eerst het leiderschap van de groep aan een ander lid over te dragen.