Evenementen bieden gebruikers van MyRoute-app de mogelijkheid om route evenementen in te plannen en hiervoor deelnemers uit te nodigen. Bent u een routerijder die graag andere routeliefhebbers bij elkaar brengt om spectaculaire routes met elkaar te rijden? Dan is Evenementen wellicht de functionaliteit voor u.

1. Een nieuw evenement aanmaken

Aan de linkerzijde van uw scherm vindt u het tabblad 'Evenementen'. Door dit tabblad te selecteren verschijnt er een overzicht van uw (mogelijke) huidige evenementen, en de mogelijkheid om een eigen evenement aan te maken. Klik op 'Evenement aanmaken' om uw eigen evenement te creëren:

Het volgende pop-up scherm zal vervolgens verschijnen:

1.1 Hoe noemt u het evenement?

Hier kunt u een naam kiezen voor uw evenement

1.2 Moet het evenement voor iedereen toegankelijk zijn, of pas na toestemming?

In dit onderdeel kunt u de privacy settings van uw evenement aanpassen (openbaar of privé).

Wanneer u vervolgens op 'Evenement aanmaken klikt' zal uw evenement worden aangemaakt. Een overzicht van uw evenement is in de volgende afbeelding weergegeven:

2. Berichten

In deze sectie kunnen deelnemers van het evenement een bericht plaatsen. Dit bericht is leesbaar voor deelnemers binnen het evenement

3. Tijdlijn

Op de Tijdlijn van het evenement kunnen deelnemers van het evenement hun eigen tracks toevoegen met de knop bovenaan de lijst, leuk om de tracks inclusief foto's en tekst met elkaar te vergelijken en ervaringen te delen!

4. Routes

Hier kunnen deelnemers in een gezamenlijke evenementenfolder routes uploaden. Voor meer informatie over het uploaden van routes, raadpleeg het spelregels gedeelte (6.) van uw evenement.

5. Informatie en deelnemers

In dit onderdeel staan de deelnemers van uw evenement genoteerd. Indien u deelnemers wenst toe te voegen aan het evenement dient u 'Uitnodigen' te selecteren. U kunt vervolgens het naam of mailadres van het gewenste nieuwe lid invullen.

6. Spelregels

Spelregels kunnen beschouwt worden als een bundel van de verschillende aantal regels die binnen een evenement gelden. In Spelregels staat weergegeven welke rechte en restricties worden verleend aan de deelnemers.

7. Delen
Hiermee kunt u uw evenement delen via: Twitter, Facebook, Mail of URL

8. Evenement bewerken

Als beheerder van een evenement heeft u toegang tot het bewerken van evenementeigenschappen. Zo kunt u onder andere: de evenement afbeelding aanpassen, de evenement omschrijving aanpassen en uw evenement schakelen tussen een open en een gesloten groep.

8.1 Startdatum/Einddatum voor uw evenement selecteren

Een evenement heeft een tijdelijk karakter. Om een evenement te plannen dient u een start en een eindtijd aan uw evenement toe te voegen. U zult na het selecteren van 'Evenementen bewerken' het volgende overzicht op uw scherm vinden:

Naast het selecteren van een start en eindtijd voor uw evenement kunt u ook een locatie voor uw evenement instellen.

9. Verlaten

Door 'Verlaten' te selecteren zal u het evenement verlaten. Als organisator van een evenement dient u echter eerst het leiderschap van het evenement aan een ander lid over te dragen.