Exporteer je routes via de cloud!

Dat is voor de MyRoute-app Gold gebruiker mogelijk naar de TomTom Riders 40/400/41/410 én naar de nieuwe TomTom Go serie voor de auto.

Dat is handig en leuk, je hebt immers geen usb kabel meer nodig, dus je kunt de routes nu ook exporteren via een tablet!

Let op!

De routes zullen niet meer in het MyDrive overzicht verschijnen. Helaas is TomTom gestopt met het ondersteunen van deze functie.
De routes zullen echter nog WEL in de gelinkte TomTom verschijnen.
Mocht u een route perse in uw MyDrive overzicht willen hebben, dan moet u de route ‘opslaan als .GPX 1.1 bestand en deze dan handmatig uploaden naar uw MyDrive overzicht.

Het werkt zo:

1. Zorg dat je een TomTom MyDrive account hebt aangemaakt;
  2. Maak via je smartphone een Internetverbinding voor je Rider (zie indien nodig de TomTom handleiding);
  3. Open of maak een route in MyRoute-app Web, bij voorkeur in de TomTom kaart;
  4. Kies rechtsboven voor ‘Opslaan als’ en dan helemaal onder voor ‘TomTom MyDrive (bèta)’;
  5. Vul bovenin je MyDrive e-mailadres in en daaronder je MyDrive wachtwoord;
  6. Bij bestandstype kun je kiezen uit (1) .gpx (route, track), (2) .itn en (3) ov2(POI);
  7. Kies voor een route export .itn of .gpx, wij hebben een duidelijke voorkeur voor .gpx;
  8. Start je TomTom, klik op ‘menu’, daarna ‘Mijn routes’, daar staat je route, gebruik bij voorkeur de route met ‘Track’ ervoor.

Exporteer je POI’s via de cloud!

Dat kan nu ook, maar is iets ingewikkelder, hier een uitleg:

1. Voeg POI’s toe aan je route, klik hier voor een beschrijving, kies in het laatste veld voor ‘POI’ en niet voor ‘Routepunt’;
  2. Volg de eerste 6 stappen van ‘Exporteer je routes via de cloud’;
  3. Kies voor POI-export: ov2(POI);
  4. Start je TomTom, klik op ‘menu’, daarna ‘Mijn plaatsen’, klik op het POI-bestand;
  5. Klik een voor een op de POI’s, klik op de 3 puntjes, klik op ‘Voeg plaats toe’;
  6. Je kan nu eventueel de naam veranderen en daarna rechtsonder op ‘Voeg toe’ klikken;
  7. De POI is nu met naam en icoontje toegevoegd in de kaart van je TomTom.