POI staat voor Points Of Interest. Dit zijn op uw kaart nuttige locaties zoals: tankstations, hotels, restaurants etc. Via de kaart van MyRoute-app kunt u gemakkelijk POI's zoeken op uw kaart op basis van onze POI database. POI's kunnen worden toegevoegd aan elke route en kunnen eventueel worden geexporteerd naar uw navigatiesysteem. Controleer altijd vooraf of uw navigatiesysteem het gebruik van externe POIs ondersteund om teleurstelling te voorkomen.

Enkele opmerkingen vooraf

• POI's worden pas geladen als u de kaart niet beweegt.
  • Hoe meer u bent ingezoomd, hoe sneller de POI's laden. Daarnaast worden POIs ook alleen maar geladen als u ver genoeg bent ingezoomd op de kaart, zie verder.
  • Een POI wordt pas geëxporteerd binnen een POI file, wanneer deze is toegevoegd aan de route. Zie hiervoor ook deel C "POI bibliotheek".

De POI Tab

U vind POI's aan de linkerkant van het scherm in de routebewerker. De drie opties met betrekking tot POI's worden verder in deze handleiding één voor één behandeld.

A. Zoeken en toevoegen

Er zijn er veel verschillende interessante punten die een gebruiker kan toevoegen aan een route. Bij het zoek gedeelte van de POI tab kunt u in onze POI database zoeken naar de geschikte POI voor uw route. U kunt de juiste 'soort' POIs aanzetten door simpelweg op de specifieke categorie POI te klikken.

Let op:
wanneer u voldoende bent ingezoomd heeft de map enkele seconden nodig om de POI's in te laden. Wanneer u twijfelt of u voldoende ingezoomd bent om POI's te zien, controleer dan of u onder POI een blauw balkje te zien krijgt met "kaart inzoomen om te laden". In dat geval moet u namelijk meer in te zoomen!

Toevoegen

Wanneer u een POI zoekt en heeft gevonden kunt u deze toevoegen. Klik hiervoor op de POI. Vervolgens kunt u:

1. Voeg POI toe.

2. Zoom in op de locatie van de POI

Nadat u op "voeg POI toe" heeft geklikt, krijgt u onderstaande scherm te zien:

1.1 Geef een naam aan de POI.

1.2 Geef aan of het punt als routepunt moet worden toegevoegd.

1.3 Geef aan of het punt als POI moet worden toegevoegd.

1.4 Sla de keuze op.

Op deze manier wordt een POI toegevoegd als routepunt of als POI aan uw route en zal deze in de route ofwel POI file aanwezig zijn.

B. Beheren

Met de tab 'beheren' kunt u eigen POI's toevoegen aan de route. Klik simpelweg op de knop toevoegen en vervolgens op een locatie op de kaart. Vervolgens krijgt u de optie om de POI een naam te geven en door te klikken op accepteren heeft u een eigen POI aan de route toegevoegd.

C. De POI bibliotheek en POI's uploaden (Gold)

In de POI bibliotheek kunt u POI files importeren en deze in zijn geheel tonen binnen al uw routes. U kunt hierbij gebruik maken van meerdere geïmporteerde POI files!

• Klik allereerst op toevoegen
  • In de pop-up klikt u vervolgens op 'bestand kiezen'. Uw verkenner wordt geopend en hier klikt u op het POI bestand dat u wilt importeren in MyRoute-app.
  • Tot slot klikt u op 'importeren'.

Er zal vervolgens een laadscherm verschijnen en daarna krijgt u de bestandsnaam van uw POI bestand te zien in de bibliotheek!

U ziet bij het POI bestand de volgende opties:

1. Verwijder het geïmporteerde bestand;

2. Verander de naam van de POI;

3. Zet de geïmporteerde lijst met POIs aan en toon deze in de geopende route!

Let op!

Een POI wordt alleen geëxporteerd als deze is toegevoegd aan de route (zie hoofdstuk A > als routepunt toevoegen). Het slechts tonen van POI's in het Routelab is niet voldoende om deze te exporteren.

Uploaden via start

Tot slot kunt u ook POI's importeren door middel van de upload knop op het algemene Routelab scherm of de 'nieuw' knop in uw routelijst.  Alleen dan dient u in plaats van route/route-track/tracklog optie de POI optie te selecteren. U zal dan dezelfde opties krijgen als de hiervoor genoemde POI bibliotheek. De POI file wordt dan op dezelfde wijze geïmporteerd.