Om gemakkelijk en snel een leuke rondrit van je huidige (of een andere) locatie te plannen is de rondrit tool ontwikkeld. Op deze manier kunt u binnen enkele minuten een leuke route plannen door aan te geven hoe ver of hoe lang u wilt rijden.

1. Klik op "Rondrit" om te beginnen

1. Zoek een plaats waar vandaan u wilt starten.

2. Of klik gelijk ergens op de kaart.

3. Geef aan hoe lang u wilt rijden. Dit kan in Kilometers maar ook in uren/minuten.

4. Hier kunt u nog overige instellingen wijzigen.

5. Geef de richting aan waar u heen wilt rijden. Let wel op, stel de richting staat volledig in het water gericht, of ergens anders waar u niet heen kunt rijden, is het mogelijk dat er geen rondrit kan worden gevond.

6. Klik hier om de rondrit te berekenen.

Na het berekenen van de rondrit ziet u hoe de route gaat lopen.

1. Als de route niet helemaal naar wens is, pas een aantal parameters aan klik opnieuw op "Rondrit berekenen".

2. U ziet hier de gegevens van de route.

3. Indien u tevreden bent, klikt u hier.

1. Vul een naam voor de route in.

2. Geef aan wat de privacy instellingen zijn.

3. Klik op "Opslaan".

De rondrit wordt nu opgeslagen als "Route-track", een nieuw bestandsformaat. Dit is een route maar deze route gebruikt nu heel veel punten (zoals een tracklog) ipv enkele routepunten. Hierdoor kunt u hem exact naar wens op uw navigatie zetten.

1. Exporteer deze route gelijk naar uw navigatie.

2. Download het bestand als een geselecteerd formaat.

3. Indien de route niet helemaal naar wens is kunt u hier klikken. Dan wordt het bestand omgezet naar een conventionele route met routepunten die u, zoals gewend, kunt bewerken.