Om gemakkelijk en snel een leuke rondrit van je huidige (of een andere) locatie te plannen is de rondrittool ontwikkeld. Op deze manier kunt u binnen enkele minuten een leuke route plannen door aan te geven hoe ver of hoe lang u wilt rijden.

Deze handleiding is gericht op de vormgeving zoals die in de internetbrowser getoond zal worden. Het is ook mogelijk om via MyRoute-app Mobile een rondrit te genereren. De functionaliteiten zijn hetzelfde, maar de vormgeving zal enigsinds verschillen.

INHOUDSOPGAVE

Starten van de Rondrit

Klik vanuit het 'Routelab' op de Routemaker om te beginnen. Het dashboard klapt in en de routemaker wordt geactiveerd.

Kies een startpunt

Een rondrit heeft een startpunt nodig. Je kan uit 3 opties kiezen.

• Zoeken: gebruik de zoekbalk of klik ergens op de kaart
  • Favorieten: klik op het favorieten icoontje. Een lijst met favorieten vouwt uit.
  • Huidige locatie: Indien je hebt aangegeven dat we jouw locatie mogen opvangen, dan kan je met deze functie een routepuntje op jouw huidige locatie zetten.

In het kaartvlak ziet u daarnaast de volgende opties:

• Kaartlagen: Gebruik de verschillende kaartlagen van de MRA Routeplanner. Enkelen hiervan zijn alleen beschikbaar voor MRA Routeplanner Gold gebruikers. Zie voor meer informatie ook de Handleiding 'Kaartlagen'.
  • In/uitzoomen: Gebruik de knoppen om in of uit te zoomen op de kaart. U kunt hiervoor ook scrollen met uw muiswiel.

Vervolgens kunt u op twee verschillende manieren een rondrit genereren. In de volgende delen van deze handleiding worden de stappen van beiden toegelicht.

1. Zelf maken: U kunt zelf verschillende aspecten van de rondrit beïnvloeden, zoals: richting, duur en kronkeligheid.
  2. Verrast worden: Alle aspecten van de rondrit worden gekozen door de Rondritgenerator en u krijgt drie opties om uit te kiezen.

A - Zelf maken

Nadat u een startpunt heeft gekozen wordt u stap voor stap door het proces van een route maken geloodst. De kaart met daarop het start- en eindpunt blijft altijd zichtbaar. In deze handleiding staat dit proces ook toegelicht.

Stap 1 - Waar gaan we heen?

U heeft al aangegeven wat het startpunt is van de rit. Zo niet, gaan dan terug tot deze stap. Verder geeft u aan hoe lang de route mag duren

• Door op “Duur” te drukken verandert u de lengtemaat. U kunt de route in kilometers of tijd laten berekenen.

Stap 2 - Druk op volgende.

Heeft u het startpunt gekozen, evenals de gewenste duur? Druk dan op volgende.

Stap 3 - Kies de bochtigheid

Kies hier de hoeveelheid bochten die u wilt. De mogelijkheid hiertoe wisselt ook per gebied.

Stap 4 - Hoeveel hoogteverschil?

Kies hier de hoeveelheid hoogteverschil die u wilt. De mogelijkheid hiertoe wisselt ook per gebied.

Stap 5 - Extra opties en route maken

Hier vult u in welke richting de rondrit uit moet lopen en welke zaken er vermeden moeten worden bij het genereren van de rondrit.

Stap 6 - Wacht de generator af en bekijk de rondritten.

De Rondritgenerator gaat nu aan de slag met het berekenen. U kunt alvast de naam van de route aanpassen in de aangegeven balk. Wanneer de route berekent is, klikt u op 'rondrit bekijken' (zie afbeelding hieronder). U komt dan op de pagina 'Rondrit kiezen' (zie ook de handleiding “Kiezen van een route”).

B - Verras me

Geef alleen een startpunt op en laat u verassen door de krachtige rondritgenerator van MyRoute-app. Door een aantal gegevens vantevoren voor u in te vullen kunnen we met één druk op de knop een drietal schitterende routes voor u genereren.

Stap 1 - Druk op verras me

Zo simpel is het. U geeft alleen een startpunt op en dat is voldoende om de route te laten genereren.

Stap 2 - Wacht de generator af en bekijk de rondritten.

De Rondritgenerator gaat nu aan de slag met het berekenen. U kunt alvast de naam van de route aanpassen in de aangegeven balk. Wanneer de route berekent is, klikt u op 'rondrit bekijken' (zie afbeelding hieronder). U komt dan op de pagina 'Rondrit kiezen' (zie volgende deel van de handleiding).