In MyRoute-app kan je routes in bijna alle bestandsformaten uploaden. In deze handleiding vind je meer informatie over het uploaden van route-bestanden, route-track-bestanden en tracklogs. In onze overstapservice les 2: Routes overzetten in MyRoute-app wordt ditzelfde uitgelegd in een korte video.
Voor het uploaden van POI-bestanden (MRA Routeplanner Gold functionaliteit), zie Handleiding POI's.

Uploaden van een bestand

Ga allereerst naar het Routelab en klik daar op 'uploaden'.

Vervolgens zijn er in het pop-up scherm verschillende opties

1. Kies of je een route, een route-track, een tracklog of (Gold) een POI wilt uploaden.

• Route: Een bestand met meerdere routepunten waartussen een route berekend wordt;
  • Route-track: Een bestand met een getekende route-lijn tussen een begin- en eindpunt;
  • Track-log: Een bestand met een vastgelegde lijn als resultaat van een gereden rit.

2. Kies voor wie de route/route-track/tracklog beschikbaar is: voor iedereen, voor je vrienden of alleen voor jezelf;

3. Geef aan of de route/route-track/tracklog bestemd is om te rijden, fietsen of wandelen;

4. Hier wordt getoond welke bestandsformaten er ondersteund worden. Dit verschilt tussen route en route-track en tracklogs;

5. Klik op 'bestand kiezen' om een bestand te zoeken.

Bestand kiezen in 'Verkenner'

De verkenner van de computer wordt geopend. Dubbelklik op het bestand of kies in de verkenner voor 'openen'.

Naam aanpassen en importeren

6. Hier kan je de bestandsnaam wijzigen.

7. Klik op de blauwe knop om de route/route-track/tracklog te importeren.

Wat kan ik na het importeren?

Na het importeren worden de routes en route-tracks getoond in je routearchief (profiel > routes). Tracklogs worden getoond in je tracklogarchief (profiel > tracklogs). Deze zijn ook via de homepagina (zie onderstaande afbeelding) te bereiken.

Routebestanden en route-trackbestanden

Bij het openen van een routebestand, wordt de routebewerker geopend en kan je direct aan de slag met het bewerken van de route (zie ook overstapservice les 2: Routes overzetten in MyRoute App). Kijk voor meer informatie met betrekking tot de routebewerker naar de Handleiding 'Start een nieuwe route'

Een route-track heeft geen routepunten en zal in de routebewerker geïmporteerd worden als een lijn. Deze route kan gebruikt worden door op 'bewerk route-track' te klikken. Pas zo nodig de naam van het bestand aan en klik op 'gebruiken'. Er worden nu routepunten aan de reis toegevoegd.

Tip - We raden aan om altijd de routepunten goed te contoleren (zie ook overstapservice les 2: Routes overzetten in MyRoute App).

Tracklogs

In een tracklog kan altijd een moment (foto+tekst) aangemaakt worden, dit gaat als volgt.

• Klik op de kaart waar je een moment wilt plaatsen.
  • Vul de naam van het moment in en accepteer deze.
  • Er verschijnt een moment dat je kan voorzien van foto en tekst.

1. Klik hier om de naam van het moment te veranderen.
  2. Klik hier om het moment te verwijderen.
  3. Klik hier om een beschrijving van het moment toe te voegen.
  4. Klik hier om een foto aan het moment toe te voegen vanaf de computer (verkenner wordt geopend, kies te gewenste foto en klik op uploaden om de foto bij het moment te voegen).
  5. Dit is het icoontje van het moment in je route/tracklog