Om gebruik te maken van MyRoute-app heeft u een account nodig. Een account is een registratie met uw e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord.

Daarnaast kent MyRoute-app verschillende producten waarop een abonnement genomen kan worden. Hierbij is het belangrijk om in gedachten te houden dat MyRoute-app enerzijds een online routeplanner aanbied en anderzijds haar eigen navigatie app heeft ontwikkeld. Deze twee functionaliteiten werken goed samen maar zijn twee verschillende producten. Voor meer informatie over onze abonnementen zie Producten van MyRoute-app.

1. Ga naar www.myrouteapp.com en klik op 'Registreren' of 'Start proefperiode'.

U wordt nu doorverwezen naar het registratiescherm. Zoals u ziet krijgt u bij registratie dus altijd een periode van 14 dagen waarin u gratis toegang heeft tot alle uitgebreide toepassingen en applicaties die MyRoute-app te bieden heeft. Na deze periode wordt uw account automatisch omgezet naar een MyRoute-app Basic account; u zit dus nergens aan vast!

2. Vul vervolgens uw gegevens in, vergeet niet akkoord te gaan met de voorwaarden.

• Naam - Hier vul je een eigen gebruikersnaam in.
  • Het wachtwoord moet minimaal 8 karakters lang zijn.

3. Vervolgens krijgt u onderstaand scherm te zien.

U heeft ook een mailtje gekregen ter bevestiging van uw registratie. Zoals u zult zien, staat er op deze pagina en in het mailtje ook al meer informatie over de verschillende aspecten die MyRoute-app te bieden heeft.

Kort samengevat is dat het volgende:

• De MyRoute-app Web: De website waarvandaan u toegang heeft tot de routeplanner, uw profiel en de sociale aspecten van MyRoute-app. Hierin opgenomen is onze Connector, zie voor meer informatie daarover de overige handleidingen en instructievideo's.
  • MyRoute-app Mobile: De applicatie die u kunt downloaden waarmee u met de smartphone of tablet toegang geeft tot bijna alle opties van MyRoute-app Web en waarmee u uw rit kunt tracken. Zie hiervoor bijvoorbeeld Starten met de MyRoute-app Mobile applicatie.
  • MyRoute-app Navigation: Onze eigen navigatie app waarmee u routes kunt navigeren en waarin u ook rechtstreeks een adres kunt invoeren. Hiervoor is ten alle tijden een abonnement nodig.

Als u dit een beetje heeft bekeken, kunt u onderaan de pagina klikken op 'Naar Startpunt'!

4. Hierna komt u in het startscherm van de MRA Routeplanner.

U bent nu in uw 'Routelab' en van hieruit kunt u aan de slag gaan. Opvallend zijn de volgende aspecten, besteed hier even aandacht aan:

• Snel aan de slag - In het midden ziet u een verwijzing naar de MRA Academy, het Forum en de handleidingen. Zo kunt u gemakkelijk navigeren naar meer uitleg en invormatie over MyRoute-app.
  • Tip - Er verschijnen verschillende pop-up vensters met de titel 'Tip' die je kort laten zien wat de verschillende knoppen bewerkstelligen.
  • Bovenin ziet u hoelang uw proefperiode nog duurt. Hier kunt u altijd vast upgraden naar MRA Routeplanner Gold (voor meer informatie hierover zie: Hoe kan ik een abonnement aanschaffen?)

Tot slot

Vanaf nu kunt u op de website rechtsboven klikken op de button 'inloggen'. Vervolgens kunt u met uw opgegeven e-mailadres en wachtwoord bij MyRoute-app inloggen.