Met MyRoute-app is het mogelijk om meerdere routes tegelijk te zien in de Routebewerker. Dit kan handig zijn als je een meerdaagse trip aan het maken bent of een route uit een eerder gereden gebied wilt vermijden/opnemen in een nieuwe route. Lees in deze handleiding hoe je een andere route kan tonen in de Routebewerker en hoe deze vervolgens kan worden toegevoegd.

Inhoudsopgave

Route selecteren

Je begint met het openen van de Routebewerker. Dit kan door een nieuwe route te maken of een route te openen. Voor meer informatie hierover, lees Handleiding 'Een nieuwe route maken' en Handleiding 'Routes in persoonlijke routelijst'.

TIP! Als je met een bestaande route aan de slag gaat, maak hier vooral eerst een kopie van. Als je dan niet tevreden bent met het eindresultaat, bestaat de originele route ook nog.

1. In de Routebewerker zie je aan de linkerkant een zijbalk. Klik op de drie streepjes om het menu te openen. Om een route toe te voegen, klik op 'Routes'.
  2. Klik vervolgens op Toevoegen om je routelijst te openen en hier de route te selecteren die moet worden toegevoegd. Je kan meerdere routes toevoegen door nogmaals op Toevoegen te klikken.

Route tonen

Je hebt op Toevoegen geklikt en de gewenste route gevonden. Klik deze aan en hij wordt direct in het geel op de kaart getoond.

Deze route wordt nu getoond als het ware een kaartlaag. Dit betekent dat de route enkel zichtbaar is, maar géén invloed heeft op de bestaande berekening.

Kleur aanpassen

Als je een nieuwe route toevoegt, zal deze standaard in het geel worden getoond. Als je dus meerdere routes op de kaart toont, zullen deze allemaal geel zijn. Het kan daarom handig zijn om de kleur aan te passen van een getoonde route.

Klik op het gekleurde vierkantje onder de getoonde route om uit de ruime selectie aan kleuren een nieuwe te kiezen.

Route toevoegen

1. Klik op het kruisje om de route weer te verwijderen.
  2. Klik op het plusje om de route definitief toe te voegen.

1. Als je op het plusje hebt geklikt om de route toe te voegen, krijg je eerst dit venster te zien.
  2. Kies of de route voor- of achteraan de huidige route moet worden toegevoegd.
  3. Liever de route toch niet toevoegen? Klik op het kruisje om de toevoeging te annuleren.
  4. Klik op Samenvoegen om de route definitief toe te voegen. De routelijn is nu zwart en de duur en afstand zijn aangepast.