Op de activiteitenpagina vindt u voltooide activiteiten van andere gebruikers die zij gepubliseerd hebben op de MyRoute-app website. U kunt hier zoeken op locatie (in de buurt) of op recent toegevoegd (activiteitenfeed). In deze handleiding leest u alles over de 'activiteiten'.

Als u heeft geklikt op de knop 'Activiteiten' in het hoofdmenu, krijgt u de opties 'In de buurt' en 'Autoseitenfenster'. Deze worden hieronder achtereenvolgend behandeld.

A. 'In de buurt' pagina

Hier kunt u zoeken naar gedeelde activiteiten in de buurt van een ingevoerde plaats of uw huidige locatie.

1. Door hier de transportmodus aan te passen, kunt u activiteiten zoeken van een gekozen transportmodus of allemaal.
  2. Hier vult u een locatie in waar u wilt zoeken of u kiest voor 'gebruik mijn locatie'.
    In geval van de laatste optie moet uw brownser toegang hebben tot uw huidige locatie.

Vervolgens krijgt u een pagina met zoekresultaten. Ook nu kunt u nog de transportmodus aanpassen; de resultaten zullen veranderen. Zoals u ziet krijgt u van links naar rechts informatie over 'Aankomende openbare evenementen', routes en verdere informatie van gebruikers in de regio. Daaronder ziet u een overzicht van de recente momenten daarvan.

• Aankomende openbare evenementen - Hier staan evenementen die voor iedereen te bezoeken zijn. Mogelijk kunt u hieraan deelnemen! Bekijk voor meer informatie over evenementen ook onze Handleiding Evenementen.
  • Routes in gekozen regio - Hier ziet u op basis van het gekozen vervoersmiddel het aantal routes, tracklogs en door RouteXperts beoordelde routes van de regio. Ook ziet u een link naar de RouteXpert Bibliotheek (voor meer informatie daarover zie Handleiding 'Bibliotheek')
  • Informatie van gebruikers binnen de regio - Hier ziet u verdere informatie over uw regio. Hier worden cijfers getoond met betrekking tot groepen, het aantal gebruikers en het aantal opgenomen momenten.

B. De activiteitenfeed

De activiteitenfeed is de andere kant van de activiteiten pagina waar u recent gepubliceerde activiteiten op MyRoute-app te zien krijgt. Deze zijn dus automatisch op tijd gesorteerd. Wel kunt u verschillende filters toepassen voor de getoonde activiteiten. Zo kunt u rechtsboven filteren op:

• Soort activiteit - Alle activiteiten, tracklogs, routes, blogberichten en reisverhalen;
  • Activiteit van - iedereen of vrienden;
  • Transportmodus - rijden, fietsen en/of te voet;
  • Landen

Activiteiten bekijken

Na een eventuele toepassing van filters, krijgt u een lijst met activiteiten. Die zijn automatisch gesorteerd op meest recente bovenaan. U kunt door de lijst heen scrollen tot u iets interessants tegen komt.

U heeft dan de volgende mogelijkheden:

1. Praktische informatie - In dit linker gedeelte ziet u de praktische zaken van de activiteit:
    - Naam van de gebruiker (klik hierop en u gaat naar diens profiel);
    - Van de activiteit: de titel, datum, verkleinde kaartweergave, afstand, duur (klik hierop en het routeoverzicht wordt geladen waarin de activiteit uitgebreid getoond wordt).
    - Waarderingen: Hier ziet u of de activiteit al waarderingen heeft gekregen. U kunt zelf ook klikken op het duimpje om een waardering te geven!
  2. Momenten - Door op dit kopje te klikken ziet u de momenten die de gebruiker aan zijn/haar activiteit heeft toegevoegd.
    Door op de foto te klikken wordt deze vergroot weergegeven en worden titel en bijschrift van het moment getoond. U kunt vervolgens met de pijltjes naast de foto tussen de verschillende foto's navigeren. De vergrootte fotoweergave kunt u weer sluiten door naast de foto te klikken.
  3. Reacties - Hier ziet u reacties die door gebruikers zijn toegevoegd. Als u ingelogd bent, kunt u ook een reactie achterlaten. U kunt uw eigen reacties altijd weer verwijderen. Degene die de activiteit geplaatst heeft kan alle reacties op zijn/haar activiteit verwijderen.

Wanneer u een interessante route of tracklog heeft gevonden, kunt u deze openen in het routeoverzicht door op de titel of de kaartweergave te klikken.

Wat kan ik met een tracklog uit de activiteitenfeed?

In het routeoverzicht zie je de gereden tracklog op de kaart getoond met een zwarte lijn. In de linkerkolom ziet u alle gegevens van de route onder het kopje statistieken. Daarnaast kunt u hier ook een opgesomde weergave van de momenten en de reacties.
Verder kunt u de volgende dingen:
  • Klik op het foto-icoontje om het moment dat daar is toegevoegd te openen. U kunt dan foto's en tekst bekijken. Door op de foto's te klikken kunt u deze ook vergroot weergeven.

Rechtsboven in de blauwe balk

• Klik op 'Opslaan als' om de track direct op te slaan op uw computer;
  • Klik op 'Gebruik als route' om deze track als route te gebruiken. U kiest dan de naam die u aan deze route wilt geven en klikt vervolgens op 'gebruiken'. De gemaakte route zal daarna direct in de routebewerker getoond worden en is opgeslagen in uw persoonlijke routearchief.
    Let op! Vergeet niet de routepunten zorgvuldig na te lopen; de automatisch gegenereerde routepunten moeten misschien iets verschoven worden om de route te optimaliseren.
  • Klik op 'delen' om de tracklog buiten MyRoute-app te delen.

Wat kan ik met een route uit de activiteitenfeed?

Het routeoverzicht wordt geopend en u kunt alle informatie van de route bekijken.

In de linkerkolom

• De verschillende routepunten
  • Route-informatie
  • Reacties van andere gebruikers
  • POI's die in de route zijn opgenomen

In de blauwe balk rechtsboven

• Exporteren - De route rechtstreeks exporteren naar uw navigatiesysteem d.m.v. de connector;
  • Opslaan als - De route opslaan op uw computer
  • De 'route gebruiken' en op die manier opslaan in uw persoonlijke routearchief;
  • Delen - Klik hierop om de route te delen op sociale media kanalen buiten MyRoute-app.

Zelf een activiteit publiceren

De volgende activiteiten kunnen gepubliceerd worden op onze activiteitenfeed: tracklogs, routes, blogberichten en reisverhalen. Hieronder wordt kort toegelicht hoe dit werkt.

Een route publiceren op de activiteitenfeed

U kunt een route op verschillende manieren publiceren op de activiteitenfeed:

• Open de gewenste route in de routebewerker. Zorg dat de privacyinstellingen op 'openbaar' ingesteld staan.
  • Optie 1 - Klik rechtsboven op de knop 'delen' en vervolgens op de MyRoute-app optie. Als u vervolgens weer op delen klikt ziet u een vinkje achter de tekst staan.
  • Optie 2 - Klik op het kopje 'routeinformatie' aan de linkerkant van de routebewerker. Hier klikt op op 'Route publiseren'. Zodra dit gelukt is verschijnt er een oranje vinkje. Om de publicatie ongedaan te maken kunt u opnieuw op deze knop klikken.

Een tracklog publiceren op de activiteitenfeed

Tracklogs die voltooid zijn met MyRoute-app Mobile of MRA Navigation worden op de activiteitenfeed gepubliseerd als de privacyinstellingen van de tracklogs ingesteld zijn op openbaar en je ervoor kiest om de tracklog aanbeveelt.

• Zorg dat de privacy-instellingen op 'openbaar' staan;
  • Klik op tracklog voltooien;
  • Kies om de route aan te bevelen

Let op! Er is per transportmodus een minimale afgelegde afstand voordat een tracklog in de algemene activiteitenfeed zichtbaar is: rijden 25km, fietsen 2km en lopen 1km.

Je kunt je eigen voltooide tracklogs natuurlijk altijd terug vinden in je trackloglijst maar je ziet ze ook onder Profiel>Tijdlijn. Bij de tijdlijn hebben de activiteiten dezelfde vormgeving als op de activiteiten pagina.

Zie tot slot eventueel hieronder het instructiefilmpje van "Activiteiten"

Zoals u misschien zal opvallen is dit filmpje enige tijd geleden gemaakt; onze website ziet er nu net anders uit. De opties zijn nog erg gelijk; daarom dat het u misschien alsnog kan helpen samen met de geschreven tekst hierboven.