Vooraf:


Op de pagina Activiteiten zie je alle 'Voltooide tracks' die met de app voltooid en openbaar zijn gezet, deze zijn voor iedereen te zien.


1. Je kan ervoor kiezen alleen activiteiten te zien m.b.t. 'Rijden', 'Fietsen' en 'Te voet'.



2. Je kan er ook voor kiezen hier alleen tracks te zien van vrienden, of van iedereen.



3. Je kan reageren op de track van een ander.

  • Een vervelende reactie kun je aan ons rapporteren, wij nemen dan contact op met de 'reactiegever';
  • Je kunt je eigen reactie altijd verwijderen;
  • En je kunt op je eigen track, de reacties van anderen verwijderen.



4. Op de afbeelding van een een voltooide track zie je de afstand, duur en het aantal momenten, momenten zijn foto's en tekst die genomen zijn met de MyRoute-app voor mobiel.

  • Klik je op 'Momenten', dan wordt het 'moment' vergroot weergegeven en kun je met de pijltjes links en rechts door alle momenten navigeren, boven kun je de momenten sluiten.


5. Klik op het kaartje van de afbeelding om de track in een grote kaart te tonen, de 'Trackviewer'
  • Je kan in de 'Trackviewer' de momenten zien waar ze opgenomen zijn met MyRoute-app voor mobiel, de momenten zie je in de vorm van blauwe icoontjes met de afbeelding van een fotocamera;
  • Klik je op zo'n blauw icoontje, zie je eerst alle foto's van dat moment, klik je op de foto. dan wordt de foto uitvergroot getoond.



6. Vind je de voltooide track van een ander interessant, dan kun je de track 'gebruiken als route', de route wordt automatisch opgeslagen in je Profiel > Routes.
  • Klik eerst op de afbeelding van de track, zie nummer 5, en klik dan rechtsboven op + Gebruik als route;
  • Er verschijnt een venster, de naam is al ingevuld, je kunt de naam verwijderen en je eigen naam in het veld typen, klik vervolgens op 'Gebruiken';
  • MyRoute-app zet automatisch een aantal routepunten op de blauwe lijn van de track;
  • Controleer de routepunten door ze helemaal in te zoomen, pas aan waar nodig, de route kun je nu rechtstreeks exporteren naar je GPS of later terugzien via je Profiel > Routes;
  • Voor meer informatie over exporteren zie 'Handleiding menu item Exporteren'.




7. Betreft het je 'eigen voltooide track', dan kun je achteraf op je PC of tablet foto's en tekst toevoegen aan een moment.
  • Je eigen voltooide tracks staan bij Profiel > Tijdlijn;
  • Klik op de afbeelding, de trackviewer met jouw track wordt geopend;
  • Links zie je je statistieken;
  • Klik op een moment om het moment te openen;
  • Je kan de 'titel' en 'beschrijving' bewerken en foto's toevoegen aan het moment;
  • Klik voor een foto toevoegen op het blauwe icoontje met de witte pijl naar boven in het moment;
  • Klik in het volgende scherm op "Bestand kiezen";
  • Je verkenner wordt geopend, dubbel klik op de foto die je wilt uploaden naar het moment;
  • Áls je de naam van het foto ziet, klik dan op de blauwe button 'Uploaden';
  • De foto is toegevoegd aan het moment!







8. Een dan is er nog de mogelijkheid om de track te delen buiten MyRoute-app
  • Klik, rechtsboven op "Delen";
  • Kies voor Facebook, Twitter of delen via e-mail;
  • Je kan er nog tekst aan toevoegen;
  • Klik op "Op Facebook plaatsen";




Zo ziet het eruit op Facebook.


En zo ziet het eruit als mensen op de link klikken en niet bij MyRoute-app zijn ingelogd, mensen kunnen heel eenvoudig een account aanmaken en je track zien en gebruiken. 

Zo ziet je tweet eruit als je een track deelt via Twitter.


En als laatste het delen via email.


7. Een instructieclip over het menu item "Activiteiten"