Op de pagina 'Trackbibliotheek' zie je een overzicht van alle openbare tracks, die zijn gemaakt door gebruikers over de hele wereld.

Alleen tracks die zijn opgenomen en voltooid met de MyRoute-app Mobiel zijn hier zichtbaar.

Vanaf februari 2016 worden alleen de openbare voltooide tracks getoond die zijn 'aanbevolen'.

Als je een track via MyRoute-app Mobiel opneemt en voltooid krijg je een venster te zien waarin je kan kiezen of je deze track wel of niet zou aanbevelen voor andere gebruikers.

De bedoeling is dat je alleen écht interessante tracks aanbeveelt aan andere gebruikers, zo houden we de trackbibliotheek met zijn allen schoon en interessant!

1. Je kan de getoonde tracks filteren door linksboven op 'Alle routes' te klikken.

• Alle routes;
  • Rijroutes;
  • Fietsroutes;
  • Wandelroutes.

2. Je kan ook rechtsboven zoeken in de buurt van een plaats.

3. Heb je gekozen voor 'Alle routes' dan zie je verschillende blauwe icoontjes in de kaart, hoe meer je inzoomt, hoe meer voltooide tracks er tevoorschijn komen.

1. Dit pictogram betekend dat het een fietsroute is.

2.   Dit pictogram betekend dat het een motorroute is.

3.   Dit pictogram betekend dat het een wandelroute is.

4. Klik je op een icoontje, dan wordt de onderstaande afbeelding getoond.

• Je ziet het verloop van de track;
  • Je ziet de afstand van de track;
  • Je ziet de duur van de track;
  • Je ziet het aantal momenten (momenten zijn foto's en beschrijvende tekst die met MyRoute-app Mobiel zijn opgenomen).

5. Klik je op de afbeelding, dan wordt de track vertoont in de 'Trackviewer'.

• Zie de statistieken;
  • Zie de momenten;
  • Klik op een foto voor een uitvergroting van de foto;
  • Je kan de track, als deze openbaar is gezet door de eigenaar, delen via Facebook, Twitter en email;
  • Je kan de track 'gebruiken als route', het platform zet dan automatisch routepunten op de tracklijn;
  • Zie ook 'Handleiding menu item Activiteiten'.

6. Vind je de track interessant, en je wilt hem 'gebruiken', klik dan rechtsboven op 'Gebruik als route'.

• Je ziet eerst het venster hieronder, pas eventueel de naam aan en klik op de blauwe button 'Gebruiken';
  • Het platform opent de track in de routebewerker, zet automatisch routepunten op de tracklijn, de route met routepunten wordt automatisch opgeslagen in je routearchief (Profiel > Routes);
  • Je hebt de mogelijkheid de route naar je wens aan te passen, advies: zoom alle routepunten volledig in en zorg dat ze netjes op de weg staan;
  • Vanuit de routebewerker kan je de route ook op je harde schijf opslaan of exporteren naar je GPS systeem;
  • Zie ook 'Handleiding menu item Start een nieuwe route'.