Het kopje 'Routes' vind je zowel in het Routelab als onder je Profiel. Je komt nu in je persoonlijke Routearchief waar al je opgeslagen routes staan. Dit zijn routes die je zelf hebt gemaakt, routes die je hebt geüpload, routes die je overgenomen hebt van andere MyRoute-app gebruikers of routes die je hebt 'overgezet' vanuit een tracklog. Je kan mappen aanmaken om zo structuur te creëren. De Routelijst - overzicht opties

In het routearchief is de informatie opgedeeld in kolommen en rijen. De rijen zijn de verschillende routes die onder elkaar vernoemd staan. Elke kolom geeft informatie over een specifieke eigenschap van de routes. Het is mogelijk om je routelijst te sorteren op deze eigenschappen door op de betreffende kolomtitel te klikken. Zie onderstaande toelichting:

 1. (Sorteer op) Soort route/map - Hier zie je of het een map of een route voor rijden, fietsen of wandelen betreft. 

 2. (Sorteer op) Land - Hier zie je door middel van een vlag in welk land de route uitgezet is. Een route door meerdere landen krijgt geen vlag. 

 3. (Sorteer op) Naam van de route. Sorteren gebeurt op alfabet. 

 4. (Sorteer op) Type - De verschillende types zijn: map, route en route-track.

 5. (Sorteer op) Privacy - Hier zie je voor wie de route/map zichtbaar is: privé, vrienden of openbaar. 

 6. (Sorteer op) Datum laatst Gewijzigd 

 7. (Sorteer op) Afstand 

 8. (Sorteer op) Duur

 9. (Sorteer op) Waarderingen - Elke route kan waarderingen krijgen. Het totaal aantal staat ook hier weergegeven. 

 10. Verschillende opties om uit te voeren voor een specifieke route. Zie verdere uitleg hieronder bij 10 - Bewerk-opties voor een route. 
 11. Zoeken - Met deze knop kan je zoeken binnen het routearchief.
 12. Insluiten - Met deze knop kan je jouw routearchief insluiten binnen een website. Zie hiervoor ook onze FAQ pagina: Hoe kan ik routes insluiten?
 13. Nieuw - Met deze knop kan je nieuwe mappen en routes maken of een nieuwe route uploaden. Zie verdere uitleg hieronder bij 13 - Nieuw toevoegen 


Vervolg 10 - Bewerk-opties voor een route of een map

Zoals in het overzicht al zichtbaar werd, zijn er verschillende opties waarvan enkele ook voor een map beschikbaar zijn. Het werkt verder precies hetzelfde. A. Routepunt bewerking vergrendelen: Jij kunt de routepunten in deze route niet bewerken zolang de vergrendeling geactiveerd is.  

B. Route kopiëren


Bij het maken van een kopie kan je een nieuwe naam aan de route geven. Daarnaast kan je aangeven of de gekopieerde route in een map geplaatst moet worden. Als u niet wilt dat de route in een map geplaatst wordt, klikt u niet op een map. Bevestig de kopie door te klikken op 'opslaan'.C. Route/map bewerken: je kan de naam en de privacymodus veranderen. Vergeet tot slot niet op 'bijwerken' te klikken. 

D. Route/map verwijderen: je wordt gevraagd om deze keuze te bevestigen, je kan ook nog annuleren. 

E. Meer opties - als je klikt op dit icoon verschijnt er een pop-up venster. In dit pop-up venster zijn verschillende tabbladen opgenomen: 'eigenschappen', 'delen', 'opslaan als' en 'exporteren'. Hieronder worden per tabblad de verschillende opties toegelicht. 


Eigenschappen

Hier zie je een overzicht van de eigenschappen zoals die ook in kolommen in het routearchief zichtbaar waren. Er zijn een aantal dingen die je hier kunt doen:


E.1. Naam wijzigen

E.2. Privacy wijzigen

E.3. Start tijd aanpassen

E.4. Route kopiëren

E.5. Route verplaatsen naar een map

E.6. Route verwijderen


Delen

Het is mogelijk om de route op verschillende manieren te delen: 

 • Twitter
 • Facebook
 • Route mailen
 • Route via een link delen
 • Insluiten: een code genereren om route op eigen website te tonen. 


Opslaan als

Je kunt de route direct opslaan op het apparaat waarop u werkt door:

O.1. Bestandsformaat selecteren

O.2 Bestand opslaan


Je kunt de route ook mailen door:

O.3. Mailadres invoeren

O.4. Bestandsformaat selecteren

O.5. Mail versturen
Exporteren

Om een route direct naar een navigatiesysteem te exporteren is een extra programma nodig; de connector. Indien u de connector al heeft geïnstalleerd, kunt u stap E.1. overslaan en direct op 'open route klikken'.


E.1. Installeer de connector voor het besturingssysteem van uw computer.

E.2. Klik op 'Open route' en volg de stappen zoals ook in de afbeelding beschreven:


Voor meer informatie over exporteren kunt u ook onze Handleiding 'Connector installeren' - Windows & MacOS en onze  Handleiding 'Exporteren met de connector' - Windows & MacOS raadplegen.Vervolg 13 - Nieuw toevoegen: mappen en routes toevoegen/aanmaken

Wanneer je klikt op het icoon met 'Nieuw' verschijnt er een drop-down menu met de volgende opties: 

F. Map aanmaken

G. Nieuwe route maken (zie ook Handleiding 'Start een nieuwe route')

H. Route uploaden (zie ook Handleiding 'Uploaden van route, route-track en tracklog')


Meer over mappen

Wanneer de map is aangemaakt, kun je de routes heel simpel naar de nieuwe map toe slepen. Binnen de map zijn de indeling en de verschillende mogelijkheden hetzelfde als in het algemene overzicht. In de titelbalk (onderstreept in onderstaande afbeelding) is te zien in welke map je kijkt. Met de twee aangegeven knoppen, kan je terug naar de bovenliggende map.