Tyre & MyRoute-app, hoe zit het nu echt?

Tyre & MyRoute-app InfoWij merken dat er bij een aantal mensen nog onduidelijkheid bestaat over de overeenkomsten en verschillen tussen Tyre en MyRoute-app. In dit artikel proberen we die onduidelijkheid weg te nemen, achtereenvolgens beschrijven we zo kort en bondig mogelijk:


· Tyre

· MyRoute-app

· MyRoute-app Navigation

 

Tyre

 

Het begin

Het begon allemaal in 2006 toen Jan Boersma zijn hobby’s, motorrijden en programmeren, combineerde. Hij creëerde Tyre® omdat er toen simpelweg nog geen software was waarmee je itn routes kon creëren en exporteren naar de TomTom Rider. Tyre® groeide zo hard dat het niet mogelijk was deze uit de hand gelopen hobby te combineren met een fulltimebaan. In 2011 werd een partner gezocht en gevonden in Michel van Hagen en in 2012 de website www.tyretotravel.com gelanceerd. Vanaf 2014 is er officiële samenwerking met TomTom. In 2017 gebruiken meer dan 500.000 mensen wereldwijd het programma.

 

Eenvoud & beperkingen

Tyre® wordt geroemd om zijn eenvoud, maar heeft ook zijn beperkingen. Zo is Tyre® alleen voor Windows geschikt en is Tyre® afhankelijk van Google Maps. Google Maps wordt geopend via de lokale pc, dus als Google Maps lokaal wat verandert, heeft Tyre® daar geen invloed op. Daarom kan het incidenteel gebeuren dat er geen routes in de kaart gemaakt kunnen worden en moeten we wachten totdat Google dat heeft opgelost. Dat is één van de redenen dat we in 2013 zijn gaan nadenken over een compleet nieuw routeplatform.

 

Info Tyre

>>Download Tyre- Basic gratis.

>>Bestel Tyre-Plus of Tyre-Professional.

>>Handleidingen.

>>Support.

>>Video instructies.

 

MyRoute-app

 

Onderzoek & keuzes

In 2013 hebben we onder de Tyre® gebruikers een survey uitgezet. Ongeveer 1700 gebruikers hebben hierop gereageerd. Na analyse van de surveydata, en natuurlijk onze eigen gedachten over de toekomst, hebben we besloten om naast Tyre® een cloud based all-in-one routeplatform aangevuld met een app voor smartphones te ontwikkelen. Dit was en is met Tyre technisch onmogelijk en daarom onze keuze voor MyRoute-app.

 

Exploitatie en start MyRoute-app

Voor de exploitatie is MyRouteApp B.V. opgericht. Michel van Hagen is de hoofdaandeelhouder van de B.V., Jan Boerma voorziet de B.V. op de achtergrond van de nodige informatie en in Daniël Luthra (topprogrammeur!) is een nieuwe partner gevonden. De eerste ontwikkelkosten hebben we kunnen financieren door geldleningen van vrienden én de MyRoute-app diensten in de ‘voorverkoop’ aan te bieden. Dat heeft gewerkt! September 2015 zijn we online gegaan met MyRoute-app!

 

MyRoute-app is véél meer dan alleen een app!

MyRoute-app is op de eerste plaats een cloud based webapplicatie waarmee je op een prettige manier routes kunt vinden, maken, delen én exporteren naar je gps. Een cloud based webapplicatie klinkt ingewikkeld, maar is heel simpel. Net zoals bij Facebook kun je inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord en kun je daarna gebruik maken van alle functies. Omdat het een webapplicatie is, kun je MyRoute-app gebruiken voor Windows, MacOS, PC, tablets en smartphones. Ook hebben we op deze wijze de Tyre problemen met Google Maps omzeild. Naast de webapplicatie is er een ondersteunende app voor smartphones waarmee je je ritten kunt tracken (tracklogs) en foto’s en tekst (momenten) aan een track kunt toevoegen.


MyRoute-app bestaat uit de volgende 5 onderdelen:

1. MyRoute-app Web voor PC, tablet én smartphone, óók voor Mac! 

Dit complete routeplatform in de cloud is volledig te gebruiken via www.myrouteapp.com. Downloaden, installeren en licenties activeren is allemaal niet meer nodig. Gewoon inloggen via gebruikersnaam en wachtwoord en plannen maar, ook via je smartphone dus! Bevat kaartmateriaal van onder andere TomTom, Here (Garmin), Google Maps, Via Michelin, OpenStreetMap en StreetView!

2. MyRoute-app Connector voor PC, óók voor Mac!

Na eenmalige installatie kun je eenvoudig routes via usb exporteren naar de meest gangbare navigatiesystemen. Voor TomTom-bezitters is het nog makkelijker, exporteer in MyRoute-app direct naar je GPS-apparaat via MyDrive. Dat kan ook via je smartphone!

3. MyRoute-app Mobile voor iOS en Android smartphones.

Onderweg je routes tracken (tracklogs) en aanvullen met foto’s en beschrijvingen (momenten). Al je tracklogs zijn terug te vinden in MyRoute-app Web!

4. MyRoute-app Navigation!

Een premium kwaliteit navigatie app voor smartphones waarmee je (offline!) routes kunt maken en offline kunt navigeren! Alle routes en tracklogs worden uitgewisseld met MyRoute-app Web. (Nu in de voorverkoop met korting!)

5. MyRoute-app Academy!

Een membership platform waar we al onze kennis over routes maken, navigeren, GPS-systemen en reizen in het algemeen willen delen. (Onder constructie!).

 

Hét GROTE voordeel van MyRoute-app!

Er zijn vele voordelen, maar het grootste voordeel van MyRoute-app is multi-mapping. In MyRoute-app kun je gebruik maken van de officiële TomTom kaart met TomTom routeberekening, de officiële HERE (Garmin) kaart met Garmin routeberekening én de professionele Google Maps kaart met Google Maps routeberekening. Nog mooier, je kunt de verschillende routeberekeningen van de verschillende kaarten tonen in één kaart en dus heel eenvoudig je routes gelijk maken voor TomTom en Garmin. Dit is uniek en kan met geen enkel ander routeprogramma! Heel fijn werken ook de kaartlagen van ViaMichelin, OpenStreetMap, OpenCycleMap en de geweldige StreetView functionaliteit.

 

Verschil tussen Basic (gratis) en Gold (betaald)

Met de gratis “Basic” versie kun je al eenvoudig en snel routes maken in de professionele Google Maps kaart en exporteren naar de meest gangbare navigatiesystemen. Je hebt toegang tot miljoenen POI’s die je simpel kunt toevoegen aan je route. Verder kun je MyRoute-app automatisch een rondrit laten berekenen, vrienden zoeken, groepen en evenementen aanmaken, reisverhalen creëren én gratis MyRoute-app Mobile downloaden om mee te tracken. Een heel pakket dus, maar er is meer, veel meer!

 

Er bestaat ook een “Gold” versie met meer mogelijkheden dan Basic, je kunt dit 30 dagen gratis uitproberen om te ontdekken. Je hebt dan toegang tot de HERE- (Garmin) en de TomTom kaart, maar ook de beschikking over extra krachtige ‘toolkit’ functies zoals ‘route splitsen’, ‘route vergelijken met’, ‘routepunten uitbreiden’, ‘verminderen’ en ‘uitbreiden’. Een link naar een totaaloverzicht van de verschillen tussen Gold en Basic staat onderaan het artikel.

 

Ik hoor je bijna zeggen; ‘waarom zou ik hiervoor betalen, er zijn ook gratis programma’s’. Ja, dat is waar en niet waar. Koop je een Garmin, dan kun je Basecamp gratis gebruiken, maar de kosten van de software zijn meegenomen in de prijs van de hardware. Basecamp wordt (bijna) niet verder meer ontwikkeld. Logisch, want ze bieden het aan als extra op hun hardware. Al het werk dat ze eraan hebben gaat ten koste van hun winstmarge. Hetzelfde geldt voor MyDrive van TomTom. Heb je daar voldoende aan dan begrijpen wij dat, MyRoute-app is echter gemaakt voor de liefhebber die meer wil dan wat Basecamp en MyDrive aanbieden.

 

MyRoute-app Gold kost €24,50 per jaar met terugkerende betaling, €49,- eenmalig voor één jaar of €99,- voor Lifetime toegang. Ben je Tyre gebruiker, dan krijg je de aanschafprijs van Tyre Lifetime (€24,50) als korting op MyRoute-app Gold Lifetime. Zie daarvoor de link onderaan dit artikel. Duur? Nou valt mee hoor, de kaartdiensten die wij aanbieden kosten relatief veel geld per gebruiker. Daarnaast werkt een team van 6 personen dagelijks om MyRoute-app te onderhouden, beter te maken en support te verlenen. We stoppen niet met ontwikkelen. MyRoute-app is levende software en zal altijd verder blijven ontwikkelen op basis van de nieuwste technieken.


MyRoute-app, dé oplossing voor verenigingen en clubs

Steeds meer clubs, verenigingen, reisbureaus, tijdschriften, motorrijders, oldtimerrijders, rallyrijders en fietsers gebruiken MyRoute-app voor het maken en delen van routes. En dat is logisch, het is simpel om routes gelijk te maken voor TomTom en Garmin. Hoe? Heel eenvoudig, dit is de procedure:

1. De ‘toer-uitzetter’ maakt de route in de kaart naar keuze;

2. Vergelijk de route met de routeberekening van de andere kaarten;

3. Pas de route zodanig aan dat de routelijnen van de verschillende kaarten elkaar overal overlappen;

4. Deel de routelink intern via een ‘Evenement’ of ‘Groep’ in MyRoute-app en/of extern via Facebook, Twitter en/of e-mail;

5. De ‘ontvanger’ van de route klikt op de routelink en registreert zich gratis bij MyRoute-app indien dat nog niet gedaan is;

6. Na het inloggen wordt de route geopend in de kaart waarin de toer-uitzetter de route gemaakt heeft;

7. De ‘ontvanger’ klikt op exporteren, de connector wordt na eenmalig installeren geopend en kies daarna voor TomTom of Garmin gpx 1.1 (of een van de andere opties);

8. Bezitters van een nieuw model TomTom kunnen ook klikken op ‘Opslaan als’ en dan ‘TomTom MyDrive’;

9. De route staat exact zoals die is gemaakt in de gps van de ontvanger;

10. Wij adviseren om via de route-track te navigeren, Garmin bezitters kunnen deze procedure gebruiken, nieuwe TomTom Rider bezitters adviseren we via MyDrive te exporteren zoals aangegeven in punt 8, dat is altijd een route-track.

 

Het is niet meer nodig routes te downloaden, op te slaan, te converteren en in andere programma’s te bewerken met de kans dat de route gaat afwijken. De routes delen via een link en gewoon direct exporteren, altijd goed, en indien gemaakt met de ‘vergelijk route met’ functie altijd hetzelfde voor TomTom en Garmin. We adviseren de ‘toer-uitzetter’ gebruik te maken van de Gold functionaliteiten. Maar de ‘ontvanger’ heeft in principe genoeg aan een gratis Basic abonnement! Dat maakt het wel héél aantrekkelijk.

 

En nu hoor ik al het commentaar, ‘ik wil me niet registeren voor MyRoute-app’. Wij denken daar het volgende over, ook al voordat MyRoute-app bestond; de ‘toer-uitzetter’ adviseert over de best denkbare procedure. Wil de ‘ontvanger’ deze procedure niet volgen, geen probleem, maar dan is het niet meer de verantwoordelijkheid van de ‘toer-uitzetter’. Wat is er nou vervelend aan registreren? De meeste mensen zijn reeds geregistreerd bij Facebook, Twitter, Google +, Gmail of Hotmail. Gewoon gebruikersnaam en wachtwoord invullen en er gaat een nieuwe wereld voor je open!

 

MyRoute-app POI-verbeteringen

Even voor de duidelijkheid; je kunt in MyRoute-app wel al kiezen uit miljoenen POI’s, eigen POI’s maken in de kaart, toevoegen aan een route en exporteren naar Garmin en TomTom. Het enige cruciale wat we nog in MyRoute-app missen, is het uploaden van eigen POI’s. Deze kunnen toevoegen aan een route en met geluidsignaal exporteren naar je gps. We hebben daarmee gewacht omdat de nieuwe Riders geen POI’s met geluidsignaal ondersteunen. We gaan daar niet meer op wachten. Vóór 2018 kun je eigen POI’s uploaden, toevoegen aan een route en mét geluidsignaal exporteren naar je Garmin (en voorlopig helaas zonder geluidsignaal exporteren naar TomTom).

 

MyRoute-app Navigation

 

Fantastische routes maken, rijden en interessante bezienswaardigheden bezoeken is onze lust en leven. Lang geleden met een A-viertje geplakt op de tank en een landkaart bij de hand, later met de allereerste GPS-apparaten die in de loop van de tijd beter en geavanceerder werden. Nu komen er steeds betere opties om ook met jouw smartphone te navigeren. Is dat misschien ook iets voor jou?

 

Ik hoor je zeggen; ‘ik heb al een Garmin, of een TomTom, dat is toch niet nodig’? Ja, dat klopt, maar onderweg kan een TomTom of Garmin kapotgaan, je zou de eerste en laatste niet zijn die dat overkomt. Dan is een reserve navigatie op je smartphone een uitkomst! En wie weet, misschien bevalt het zo goed, dat je geen nieuw GPS-apparaat meer koopt en voortaan uitsluitend via je smartphone gaat navigeren.

 

…En dat is nu precies de doelstelling van MyRoute-app Navigation: op termijn de separate GPS-apparaten vervangen. Dat kan, want de ontwikkelingen van smartphones en smartphone apps gaan veel sneller dan de ontwikkeling van GPS-apparaten. Steeds meer smartphones zijn bijvoorbeeld waterdicht (iPhone 7, Samsung Galaxy S8). Er zijn zelfs smartphones die schokbestending én met handschoenen te bedienen (CAT S60) zijn. De nieuwe iPhone 8 die in september 2017 uitkomt schijnt ook waterdicht én schokbestendig te zijn…

 

Internet wordt ook sneller en je Internet bundel is in steeds meer landen te gebruiken. En niet te vergeten, met MyRoute-app Navigation kun je offline navigeren én offline (!) routes maken. Het op een nette manier je smartphone bevestigen en van stroom te voorzien, is voor een redelijk bedrag goed te doen. Zelf gebruiken wij een rammount met X-grip en een usb-slot.

 

De conclusie is dat je met een goede navigatie app, nu of later, geen apart GPS-apparaat meer hoeft aan te schaffen. Je kunt de app ook voor wandelen of voor de fiets gebruiken en de kaarten worden automatisch geüpdatet. Met MyRoute-app Navigation kun je offline navigeren en routes maken. Je kunt er 100% zeker van zijn dat wij de navigatie app én ons routeplatform blijven door ontwikkelen!

 

Voor alle duidelijkheid; MyRoute-app Navigation zit niet in het MyRoute-app Gold pakket. Het is een ‘stand alone’ app met als doelstelling separate GPS-apparaten op termijn te vervangen. Dit is voor ons de enige manier om de kwaliteit en duurzaamheid van MyRoute-app Navigation te waarborgen voor nu en in de toekomst!

 

Voor de prijs van één kleine tank benzine heb je 3-jaar toegang tot MyRoute-app Navigation, dat is het proberen waard toch?

 

Resumé, van sceptisch naar euforisch!

 

Wij hebben in 2017 met MyRoute-app ruim 80.000 gebruikers weten te enthousiasmeren. In het begin waren er vele sceptici, maar stap voor stap gebruiken steeds meer toerliefhebbers MyRoute-app. In Canada zijn we bijvoorbeeld door een motorprogramma uitgeroepen tot beste routeplanner ter wereld. Ook Mr. GPS, de KNMV, Motoren & Toerisme en vele clubs waren in het begin sceptisch, maar nu enthousiast gebruiker van MyRoute-app. Natuurlijk, je hebt misschien honderden uren geïnvesteerd in een ander routeprogramma en je gaat niet zomaar over, maar wie tijd in MyRoute-app wil steken zal daar er geen spijt van krijgen. De handleidingen en onze complete videocursus helpen je vlot op weg. Sterker nog, wij dagen iedereen uit om langs te komen op ons kantoor in Zoetermeer. Na een uitleg van 30 minuten ben ook jij overtuigd!

 

Info MyRoute-app

Korting Tyre gebruikers (lukt het niet, stuur dan een berichtje via dit contactformulier)

MyRoute-app prijzen & informatie

MyRoute-app handleidingen

MyRoute-app instructie video’s

MyRoute-app community

Probeer MyRoute-app Gold 30 dagen gratis

MyRoute-app Navigation 


9 personen vinden dit leuk

Gebruik tyre al vanaf het begin en nu over gestapt naar me route app. Werkt nog sneller en prettiger met scala aan nieuwe mogelijkheden. Geweldig. Plan nu ook op mijn nieuwe Android tablet erg gebruiksvriendelijk. Gebruik momenteel Windows mobile telefoon dus navigatie zit er nog niet in. Als de nieuwe Nokia 9 binnenkort uitkomt (waterdicht en schokbestendig) met Android vervangt die mijn tomtom one die ik ook op de motor gebruik voor mijn navigatie. Bedankt voor jullie tomeloze inzet. Vr. Gr. Aloys van Bladel

 Bedankt!